مجله آمریکایی به ارزیابی جنگ اطلاعاتی رژیم صهیونیستی برای تحریف روایات فلسطینی ها و توجیه کشتار و ویرانی که در نوار غزه به راه انداخته است، پرداخت.
به گزارش فطر نیوز، رژیم صهیونیستی با به راه انداختن کارزار تبلیغاتی و جنگ اطلاعاتی به ویژه در حوزه رسانه و فضای مجازی تلاش می کند جنایات خود علیه نوار غزه را تحت بهانه حق ادعایی «برای دفاع از مردم خود» توجیه کند و تلویحا این پیام را می فرستد که عملیات هفتم اکتبر «طوفان الاقصی» رزمندگان مقاومت علیه اراضی اشغالی «یک چک سفید امضا را به آن برای تلافی جویی داده است.»
فارین پالسی در ادامه این مطلب، به سابقه جنگ اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در زمان عملیات نظامی این رژیم علیه غزه موسوم به عملیات «سرب گداخته» که باعث جان باختن بیش از 1000 نفر از مردم غزه در ماه های دسامبر 2008 و ژانویه 2009 شد اشاره و تصریح کرده سابقه فعالیت های اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در زمان آن جنگ نشان داد که در دهه بعد از آن تاکید و تمرکز خود بر تسلط بر جریان اطلاع رسانی در زمان جنگ را بیشتر کرد با این هدف که «تسلط خود بر میدان جنگ را تضمین کرده و شروع به جلب حمایت از فعالیت های جنگی خود کند.»
این نشریه آمریکایی نوشته است: «با جلب شدن هر چه بیشتر توجه عمومی به فعالیت های جنگی از طریق رسانه های اجتماعی، دولت اسراییل و حامیانش در طول یک دهه آینده تلاش کردند تا به روایت جهانی پیرامون عملیات های نظامی اسراییل به ویژه در طول تشدید نبردها با مبارزان در غزه شکل دهند.»
نظامیان رژیم صهیونیستی در غزه
فارن پالسی خاطر نشان می کند که تلاش های رژیم صهیونیستی به اندازه کارزارهای حامیان فلسطین که بعضا سازماندهی کمتری دارند در تاثیرگذاری بر آرای عمومی جهانی موفقیت چندانی کسب نکردند.
این نشریه آمریکایی نوشت که اتفاقات هفتم اکتبر گذشته «تبدیل به سنگ بنای یک کارزار اسراییلی ها در حوزه رسانه های اجتماعی شد. روایاتی که آن ها در فضای مجازی منتشر کردند، تلاش کردند حماس را با داعش مقایسه کنند، خط تفکیک میان غیرنظامیان و مبارزان را کم رنگ کنند، مدعی شوند که فلسطینی ها همزیستی را رد می کنند و کارزار اسراییل را به عنوان یک نزاع بشردوستانه برای آنکه فلسطینی ها را از دست حماس آزاد کنند، معرفی کنند. تاکید بر خشونت از سوی حماس باعث شد که اسراییل یک ماجرای یک بعدی را از یک جنگ چند بعدی ارایه کند که در آن هیچ اشاره ای به چند دهه اشغالگری، محاصره نوار غزه و خشونت نظام مند علیه فلسطینی ها نمی شود».
رژیم صهیونیستی با گذشت پنج ماه از این جنگ، دست به کشتار بیش از 30000 فلسطینی، زخمی کردن بیش از 70000 نفر دیگر و آواره کردن حدود 1.9 میلیون نفر از خانه هایشان زده است. حملات هوایی نزدیک به یک سوم از ساختمان ها در غزه را تخریب کرده یا از بین برده است.
همچنان که ابعاد فوق العاده کشتارهای غیرنظامیان و تخریب خانه ها در غزه در رسانه های اجتماعی دیده شدند و معترضان خیابان های کشورهای منطقه، اروپا و ایالات متحده را پر کردند، استراتژی اطلاع رسانی اسراییلی ها روی منحرف کردن توجهات از این اعتراضات متمرکز شد.
به نوشته این نشریه آمریکایی، صهیونیست ها با شدت گرفتن اعتراضات علیه جنایات آن ها در غزه به قطبی سازی فضا در اروپا و ایالات متحده آمریکا از طریق دامن زدن به این روایت ادعایی که «انتقاد از جنگ آن ها معادل یهودستیزی بوده و اعتراض کردن به کشتار گسترده فلسطینی ها معادل اجرای دستورات حماس است» پرداختند.
راهپیمایی حامیان فلسطین در لندن
فارین پالِسی نوشته است: «اسراییل کارزارهای تبلیغاتی که بر طبق برآوردها در ماه اکتبر 7.1 میلیون دلار هزینه داشته اند را برای متهم کردن حامیان فلسطینی به هم دستی با حماس به راه انداخت. گروه های حامی اسراییل نیز از این تلاش های دولت اسراییل حمایت کرده و در آمریکا بیش از 2 میلیون دلار را صرف تبلیغات در رسانه های اجتماعی هزینه کردند که حدودا 100 برابر بیشتر از هزینه های گروه های حامی فلسطین در این حوزه بود.»
فارین پالِسی تصریح کرد اعضای کابینه و پارلمان رژیم صهیونیستی بعد از هفتم اکتبر از ادبیاتی که هر چه بیشتر از فلسطینی ها و مردم غزه «انسانیت زدایی» می کرد استفاده کردند، با این هدف که خط تفکیک میان رزمندگان حماس و مردم غیرنظامی غزه را کمرنگ کنند؛ ادبیاتی که در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه اسراییل در دیوان بین المللی دادگستری به اتهام نسل کشی برجسته شد.
این نشریه آمریکایی نوشته است: «بازتاب این ادبیات در رسانه های اجتماعی شامل استفاده از لغاتی نظیر محو کردن، پاک کردن یا نابود کردن غزه می شود و این لغات حدود 18000 بار در پست ها به زبان عبری در رسانه اجتماعی ایکس در نخستین ماه جنگ تکرار شدند اما قبل از این جنگ به طور میانگین هر ماه 16 بار تکرار می شدند».
این رسانه می نویسد هر چند که کابینه رژیم صهیونیستی تاکید می کند که استفاده از چنین ادبیاتی سیاست رسمی اش نیست اما به نظر می رسد «اسراییل آن را به عنوان بخشی از استراتژی خود در حوزه رسانه های اجتماعی تشویق کرده است».
در ماه اکتبر یک واحد جنگ روانی ارتش رژیم صهیونیستی یک کانال تلگرامی مخفی را به منظور هدف قرار دادن افراد اسراییلی تاسیس کرد و هزاران تصویر از سربازانی که نیروهای فلسطینی را هدف قرار می دهند و همین طور از ویرانی غزه منتشر کرد. با جلوتر رفتن جنگ تعداد هر چه بیشتری از سربازان اسراییلی ویدیوهای را از غزه منتشر کرده و در آن ها به کشتن فلسطینی ها افتخار کرده، رقصیده یا به آرامگاه های فلسطینی ها هتک حرمت کردند.
کشتار مردم غزه توسط رژیم صهیونیستی
فارین پالسی نوشته است رژیم صهیونیستی به کارزارهایش در رسانه های اجتماعی ادامه داد و تلاش کرد تا انتقادات از تلفات چشمگیری که به مردم نوار غزه تحمیل کرده را از سر باز کند. همچنین این رژیم به دروغ خبرنگاران و کارمندان سازمان های امدادی را متهم به هم دستی با حماس کرد.
یک گروه حامی رژیم صهیونیستی موسوم به «گزارشگری صادقانه» عکاسان فلسطینی همکار با رسانه های خبری بین المللی بزرگ را به همکاری با حماس در زمان حملات هفتم اکتبر و حتی حمل سلاح متهم کرد اما چندی بعد این ادعای خود را پس گرفت. با این وجود کابینه این رژیم در حسابش در رسانه های اجتماعی هنوز پست هایی که بر مبنای ادعاهای این گروه منتشر کرده را پاک نکرده و حتی در آن ها گروه مذکور را به عنوان منبع ذکر نکرده است.
طبق این گزارش، رژیم صهیونیستی کاملا درک می کند که مخاطبان سر در گم به سمت حقایق گزینش شده که منظورهای مدنظر آن ها را درباره جنگ تقویت کند، کشیده می شوند.
همچنین رژیم صهیونیستی کنترل جریان اطلاعات را با محدود کردن دسترسی رسانه های بین المللی به غزه، هدف گرفتن زیرساخت های ارتباطی در غزه، اجرای قطعی های مکرر برق، ایجاد کمبود سوخت با هدف ممانعت از تامین برق مورد نیاز برای شارژ کردن تلفن ها و سرورها و تحمیل قطعی های طولانی مدت اینترنت کنترل کرده است.
به نوشته فارین پالسی، هر چند این رژیم نمی تواند کاملا دسترسی فلسطینی ها به اینترنت را قطع کند، اما حجم اطلاعات قابل اعتمادی که از عرصه میدانی در غزه منتشر شوند را محدود کرده است. این در حالی است که 70 خبرنگار فلسطینی در حملات هوایی اسراییلی ها در 2 ماه اول جنگ به شهادت رسیده اند و از آن زمان به بعد این رقم به 90 نفر افزایش یافته است.
پایان خبر فطر نیوز
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اسراییل چگونه با جنگ رسانه ای جنایات جنگی در غزه را توجیه می کند؟" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اسراییل چگونه با جنگ رسانه ای جنایات جنگی در غزه را توجیه می کند؟"، کلیک کنید.