یک متخصص زنان و زایمان به فطر نیوز گفت:
یک متخصص زنان و زایمان با اشاره به اینکه بیماری نارسایی زودرس تخمدان در سن زیر 42 سالگی رخ می دهد، گفت: برای افرادی که نارسایی کامل آنها کامل نشده است می توان از طریق فریز تخمک و جنین، باروری آنها را حفظ کرد.
رکسانا کریمی، در گفت وگو با خبرگزاری علم و فناوری فطر نیوز، در رابطه با بیماری نارسایی زودرس تخمدان اظهارکرد: این بیماری عمدتا در خانم های زیر سن 42 سالگی و زمانی رخ می دهد که تخمدان های او دیگر نمی توانند هورمون های لازم را ترشح کنند و چرخه های خونریزی ماهیانه متوقف شده و اصطلاحا فرد یایسه می شود.
وی افزود: اگر فردی زیر 42 سالگی و یا 40 سالگی دچار یایسگی شود، می گویند که این فرد دچار سندروم نارسایی زودرس تخمدان شده است.
علل نارسایی زودرس تخمدان
کریمی در رابطه با علت این بیماری گفت: یک علت خاص به صورت مستقیم برای موضوع یافت نشده است اما برخی علت های می تواند در نارسایی زودرس تخمدان تاثیر داشته باشد. از جمله این عوامل نقش ژنتیک است. در برخی خانواده ها ممکن است زودتر این اتفاق رخ دهد. سن یایسگی در هر خانواده ای تقریبا مشابه هست و عموما به ارث می رسد. اگر خانمی دچار یایسگی زودرس شد این احتمال وجود دارد که دختر و یا خواهرش هم در همان سن دچار یایسگی شود.
این متخصص زنان و زایمان ادامه داد: یکی دیگر از علت های نارسایی زودرس تخمدان می تواند به دلیل بیماری هایی باشد که بر روی عملکرد تخمدان تاثیر بگذارد، برخی از بیماری های سیستم ایمنی ممکن است آنتی بادی هایی تولید کند که مانع از کارکرد تخمدان ها و ترشح هورمون ها و در نتیجه یایسگی زودرس شود.
کریمی بیان کرد: برخی از کیست ها مانند آندومتریوز و کیست های سرطانی که نیاز به جراحی دارند موجب تضعیف تخمدان ها شده و دچار یایسگی زودرس می شود.استفاده از داروهای شیمی درمانی یا پرتو درمان در برخی از افراد نیز موجب نارسایی زودرس تخمدان می شود. این داروها و پرتوها به سلو ل های تخمدان آسیب می رساند.
وی بیان کرد: وقتی تخمدان ها از کار بیفتند و در این شرایط بسته به سن بیمار درمان برای او درمان تجویز می شود. مثلا اگر خانمی در سن 25 سالگی دچار یایسگی زودرس شد باید داروهایی برای او تجویز شود که تا سن 42 سالگی خونریزی ماهانه داشته باشد. اگر این خونریزی ها اتفاق نیفتد و هورمون ها تولید نشوند فرد ممکن است دچار عوارض اسکلتی و پوکی استخوان شود.
کریمی با تاکید بر برخی تغییرات ژنتیکی در به وجود آمدن نارسایی زودرس تخمدان گفت: برخی افراد دارای سندروم ترنر که در آن فرد یک کروموزم را نداشته و به جای دو کرومزوم X یک کرومزوم X دارند نیز ممکن است دچار یایسگی زودرس می شوند.
او با بیان اینکه برخی اوقات ممکن است به صورت مادرزادی تخمدان ها کوچک یا نواری شکل باشند نیز گفت: این موضوع هم یکی از دلایل نارسایی زودرس تخمدان است.
حفظ باروری در نارسایی ناکامل
وی بیان کرد: زمانی یک فرد متوجه می شود که میزان خونریزی او کاهش داشته و یا فاصله زمانی عادت ماهیانه او افزایش داشته است همچنین به دلیل کمبود هورمون های تخمدانی دچار گُرگرفتی می شود و علایمی از یایسگی زودرس را در خود حس می کند اما همچنان مقداری از خونریزی ماهیانه را دارد. این خانم هنوز دچار نارسایی کامل تخمدان نشده است لذا وقتی به متخصص زنان مراجعه می کند آزمایش خون برای بررسی ذخیره تخمدان و سونوگرافی برای اندازه گیری سایز تخمدان ها و فولیکول ها اخذ می شود. برای این فرد می توان حفظ باروری را از طریق فریز تخمک برای خانم های مجرد و فریز جنین را برای خانم های متاهل انجام داد.
او یادآور شد: برای خانمی که به صورت قطعی دچار یایسگی شده باشد حتی اگر سن او مثلا 30 سال باشد باید برای باروری از تخمک اهدایی استفاده کرد و در عین حال برای اینکه دچار عوارض یایسگی مانند پوکی استخوان نشود داروهای هورمونی تجویز کرد تا سیکل های خونریزی ماهیانه و مرتب را داشته باشد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "عوارض نارسایی زودرس تخمدان/ حفظ باروری در زنان دچار نارسایی زودرس تخمدان چگونه است؟" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "عوارض نارسایی زودرس تخمدان/ حفظ باروری در زنان دچار نارسایی زودرس تخمدان چگونه است؟"، کلیک کنید.