به گزارش خبرگزاری فطر نیوز، طی ماه های اخیر مسیولان وزارت جهاد در راستای تنظیم بازار اقدام به واردات گوشت گرم و منجمد کرده اند، درحالیکه برخی فعالان این صنعت اذعان می کنند که در صورت حمایت از دامداران نیازی به واردات نداریم.
طی ماه های اخیر قیمت گوشت قرمز با التهاباتی در بازار روبرو شد که مسیولان وزارت جهاد کشاورزی در راستای تنظیم بازار، اقدام به واردات گسترده گوشت منجمد و گرم گوسفندی و گوساله کردند تا از نوسانات بازار جلوگیری کنند.
بنابر آمار سالانه 900 هزار تن تا یک میلیون تن گوشت قرمز وارد کشور می شود که در سنوات گذشته 100 هزار تن از این میزان از طریق واردات تامین می شد، هرچند بنابر پتانسیل صنعت دامپروری، نه تنها امکان تامین نیاز کشور بلکه پتانسیل صادرات هم وجود دارد.
در همین رابطه احمدخانی نوذری معاونت بازرگانی وزارت جهاد می گوید: شرایط ما در عرضه گوشت قرمز اندکی با مرغ متفاوت است به طور سنتی تمام تقاضای گوشت قرمز کشور از داخل تامین نمی شد به طوریکه ما همواره بخشی از نیاز بازار را از محل واردات تامین می کردیم.
خانی نوذری افزود: طی 2 سال گذسته شرایط خاصی داشتیم به طوریکه زنجیره تولید گوشت قرمز با چالش و با آسیب هایی مواجه شد، مهم ترین آنها خشکسالی بود و به موازات آن افزایش قیمت های جهانی نهاده ها و بعد عدم حمایت کافی از زنجیره های تولید در حوزه سرمایه در گردش بواسطه حذف ارز ترجیحی؛ مجموعه این چالش ها بخش ظرفیت تولید داخلی ما را با آسیب و چالش جدی مواجه کرد، ما در سال1402، عملا این التهابات را در حوزه گوشت قرمز داشتیم.
همچنین مسعود رسولی دبیر انجمن صنعت بسته بندی گوشت و مواد پروتیینی گفت: گوشت در کلیه فروشگاه های زنجیره ای و غرف میادین میوه و تره بار وجود دارد.
رسولی قیمت مصوب هرکیلو گوشت مخلوط گوسفندی وارداتی بسته بندی را 316 هزار تومان، ران و سردست گوسفندی 375 هزار تومان، گردن 280 هزار تومان، هر کیلو ران و سردست گوساله 299 هزار تومان و مخلوط گوساله 245 هزار تومان اعلام کرد و گفت: همه شرکت های بسته بندی موظف به رعایت آن هستند.
بنابر آمارهای اعلامی از ابتدای سال تاکنون 80 هزار تن گوشت منجمد وارد شده است و پیش بینی می شود که تا پایان ماه مبارک رمضان به 100 هزار تن برسد. همچنین روزانه به طور معمول 250 تا 300 تن گوشت گرم وارد کشور می شود.
پتانسیل خودکفایی گوشت قرمز در کشور وجود دارد
سیداحمد مقدسی رییس انجمن صنفی گاوداران گفت: بنابر آمار سالانه پتانسیل تولید 600 هزار تن گوشت گوساله و 400 تا 500 هزار تن گوشت گوسفندی در کشور وجود دارد.
به گفته او، با توجه به پتانسیل صنعت دامپروری در صورت اقتصادی بودن تولید نیازی به واردات گوشت نداریم.
مقدسی با بیان اینکه واردات گوشت ضربه مهلکی به تولید داخل می زند، افزود: دولت 100 درصد بر واردات گوشت، یارانه پرداخت می کند که براین اساس امکان رقابت تولید داخل با آن وجود ندارد.
رییس انجمن صنفی گاوداران متوسط نرخ کنونی هر کیلو دام زنده را 180 تا 190 هزار تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به آنکه قیمت تمام شده هرکیلو دام 210 هزار تومان است، دامداران در فروش هر کیلو دام 20 هزار تومان متضرر هستند.
او با اشاره به راهکار تنظیم بازار گوشت گفت: بارها به مسیولان اعلام کرده ایم که با خرید مستقیم هر کیلو دام از دامدار و عرضه مستقیم گوشت 5 تیکه با نرخ 550 هزارتومان، امکان تنظیم بازار وجود دارد.
گزارش های میدانی حاکی از آن است که در مغازه های سطح شهر تهران، هر کیلو شقه گوسفندی با قیمت 500 تا 550 هزار تومان و ران، سردست، ماهیچه و گردن 550 تا 700 هزار تومان و گوساله 500 تا 600 هزار تومان عرضه می شود.
واردات گوشت قرمز 3 برابر افزایش یافت
افشین صدردادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: براساس آمار 10 ماهه گمرک 92 هزار تن گوشت گرم و منجمد و 25 هزار تن دام زنده سبک و سنگین وارد کشور شده است.
به گفته او، بنابر آمار مرکز کشتارگاه ها در 10 ماهه امسال 400 هزار و 700 تن وزن گوشت استحصالی کشتارگاه ها بوده است.
صدردادرس قیمت کنونی هرکیلو دام زنده را 230 تا 250 هزار تومان اعلام کرد و افزود: با توجه به نرخ کنونی دام، عرضه گوشت بالاتر از 470 تا 480 هزار تومان گرانفروشی است.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک ادامه داد: با احتساب جمعیت 85 میلیون و 500 هزار نفری، سرانه مصرف گوشت در 10 ماهه امسال به ازای هر نفر 7.1 کیلو بود.
به گفته او، بنابر آمار در 10 ماهه امسال 480 میلیون دلار صرف واردات گوشت شد، درحالیکه هیچ نتیجه ای در بر نداشت به طوریکه مصرف کننده و تولیدکننده کماکان ناراضی هستند.
صدردادرس با بیان اینکه سیاست دستوری جوابگو نیست، افزود: تجربه سنوات گذشته نشان داده که سیاست دستوری راهکار تنظیم بازار نیست و مسیولان با اعمال سیاست های حمایتی بایداز تولید حمایت کنند.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک از افزایش 2.5 تا 3 برابری واردات گوشت خبر داد و گفت: بنابر آمار در 10 ماهه سال گذشته 38 هزار و 920 تن گوشت وارد شد که به رغم افزایش چشمگیر واردات نسبت به قبل، اثر چندانی در تنظیم بازار نداشته است.
ناهماهنگی در سیستم توزیع علت اصلی نابه سامانی قیمت گوشت در بازار
منصور پوریان رییس شورای تامین کنندگان دام گفت: بنابر آمار از ابتدای سال بیش از 103 هزار تن گوشت گرم و منجمد در راستای تنظیم بازار وارد شده است.
به گفته او، با توزیع گوشت های وارداتی در سطح بازار شاهد ریزش قیمت ها بودیم و پیش بینی می شود که روند کاهشی قیمت ادامه یابد.
پوریان با اشاره به علل نوسانات اخیر قیمت گوشت در بازار افزود: بنابر گزارش مرکز آمار در بخش تولید دام سنگین رشد 23 درصدی داشتیم که براین اساس شاهد افزایش جمعیت دامی آماده کشتار در بخش گوساله بودیم که متاسفانه ناهماهنگی در سیستم توزیع منجر به این اختلافات و نابه سامانی در بازار شد.
رییس شورای تامین کنندگان دام نرخ هرکیلو ران و سردست گوسفندی منجمد را 285 هزار تومان، ران و سردرست گوساله منجمد 285 هزار تومان، لاشه گوسفندی 285 تا 290 هزارتومان، لاشه گوساله 330 هزارتومان و لاشه گوشت داخلی را 485 هزار تومان اعلام کرد.
او گفت: با توجه به حجم ذخایر و عرضه گسترده گوشت منجمد در کنار گوشت گرم وارداتی و داخلی پیش بینی می شود که قیمت گوشت در ایام پایانی سال نوسانی نداشته باشد.
در سنوات قبل تنها 100 هزار تن کمبود گوشت قرمز مصارف صنف و صنعت از طریق واردات تامین می شد که با اعمال حمایت از این تولیدکنندگان، پتانسیل خودکفایی و تنظیم بازار گوشت قرمز وجود دارد. این درحالی است که امسال به رغم افزایش حجم 2 تا 3 برابری واردات نسبت به سال قبل، نوسانات ادامه دارد که انتظار می رود نظارت دقیق تری بر سطح بازار صورت بگیرد.
223225
قیمت مصوب گوشت اعلام شد/ جزییات تغییر قیمت گوشت
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "قیمت مصوب گوشت اعلام شد/ جزییات تغییر قیمت گوشت" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "قیمت مصوب گوشت اعلام شد/ جزییات تغییر قیمت گوشت"، کلیک کنید.