چه اسانس هایی برای محصولات آرایشی و بهداشتی مناسب هستند؟
انتخاب اسانس درست بستگی به نوع محصولی داره که می خواهید بسازید. در اینجا چند تا از پرکاربردترین اسانس ها رو معرفی می کنم که تو محصولات مختلف مثل کرم ها لوسیون ها و شامپوها به کار می روند :
۱. اسانس اسطوخودوس (Lavender Oil) :
اسطوخودوس معروفه به اثرات آرام بخش و ضد استرس. تجربه من از استفاده این اسانس توی کرم های شب بود چون علاوه بر عطری خوش کمک می کرد پوست آرامش بگیره و در طول شب رطوبت لازم رو حفظ کنه. اگر شامپویی بسازید که به موها آرامش بده می تونید مطمئن باشید مشتری ها عاشقش می شن.
۲. اسانس درخت چای (Tea Tree Oil) :
این یکی رو بارها توی محصولات ضد جوش امتحان کردم. درخت چای فوق العاده توی خشک کردن جوش ها و پاک کردن پوست از باکتری ها عمل می کنه. وقتی توی سرم های ضد جوش یا ژل های شستشوی صورت استفاده می شه مشتری ها معمولاً بعد از چند هفته مصرف به نتایج خیلی خوبی می رسند.
۳. اسانس یلانگ یلانگ (Ylang Ylang Oil) :
بوی شیرین و گرم این اسانس توی عطرسازی هم کاربرد داره اما من ازش توی لوسیون بدن استفاده کردم. این اسانس به تنظیم چربی پوست کمک می کنه مخصوصاً توی مناطقی مثل صورت و بدن که چربی بیشتری دارند. امتحان کردنش توی لوسیون های بدن با فرمولاسیون سبک فوق العاده بود.
۴. اسانس رزماری (Rosemary Oil) :
وقتی دنبال یه تقویت کننده مو می گردید رزماری گزینه مناسبیه. به رشد مو کمک می کنه و باعث افزایش گردش خون در پوست سر می شه. من اولین بار وقتی یه شامپوی گیاهی درست کردم از این اسانس استفاده کردم و نتیجه ش عالی بود. حتی دوستانم که از ریزش مو رنج می بردند ازم خواستند دوباره ازش براشون درست کنم!
روش های استفاده از اسانس ها در محصولات آرایشی
خیلی مهمه که بدونید چطور و چقدر از اسانس ها استفاده کنید. یکی از بزرگترین اشتباهات من تو اوایل کارم استفاده بیش ازحد از اسانس ها بود که باعث شد محصول نهایی خیلی تند و حتی تحریک کننده بشه.
۱. میزان مصرف
یه قانون ساده : اسانس ها غلیظ هستند و باید با دقت زیاد استفاده بشن. معمولاً برای کرم ها یا لوسیون های صورت ۱٪ از کل فرمولاسیون رو باید به اسانس اختصاص بدید. برای محصولات مو مثل شامپو یا ماسک مو می تونید این میزان رو به ۲٪ افزایش بدید.
۲. انتخاب پایه مناسب
وقتی از اسانس ها استفاده می کنید باید پایه ای مناسب انتخاب کنید تا اسانس به خوبی با سایر اجزا مخلوط بشه. مثلاً برای ساخت کرم باید حتماً از امولسیفایرها استفاده کنید که ترکیب روغن و آب رو ممکن کنه. اولین بار که این نکته رو نمی دونستم فرمولم خراب شد و محصول نهایی جدا از هم بود.
۳. افزودن اسانس در مرحله آخر
یادتون باشه که اسانس ها به حرارت حساس اند. وقتی کرم یا لوسیون رو می سازید باید اسانس رو در آخرین مرحله بعد از سرد شدن نسبی مواد اضافه کنید. اولین بار که این نکته رو رعایت نکردم عطر اسانسم از بین رفت و فقط بوی پلاستیک احساس می شد!
جدول : میزان مناسب استفاده از اسانس ها در محصولات مختلف
نوع محصول | میزان اسانس مورد استفاده (% وزنی) |
کرم صورت | ۰.۵٪ – ۱٪ |
شامپو | ۱٪ – ۲٪ |
لوسیون بدن | ۱٪ – ۱.۵٪ |
ماسک مو | ۱٪ – ۲٪ |
چالش هایی که باهاشون مواجه شدم
خب همه چیز همیشه طبق برنامه پیش نمی ره. اولین بار که از اسانس نعناع توی کرم دست استفاده کردم پوست خیلی ها رو تحریک کرد! خلاصه مجبور شدم کل فرمولاسیون رو بازنویسی کنم. تجربه دیگه م با اسانس دارچین بود که بوی خیلی قوی داشت و روی پوست سوزش ایجاد کرد. این تجربه ها بهم یاد داد که قبل از هر چیزی تست حساسیت انجام بدم و از هر اسانس در محصول مناسبش استفاده کنم.
پرسش و پاسخ
- آیا می تونم از هر اسانسی برای محصولات صورت استفاده کنم؟
نه اسانس ها می تونن حساسیت زا باشن. بهتره از اسانس هایی مثل اسطوخودوس یا گل رز استفاده کنید که به پوست آسیب نمی زنن. حتماً تست حساسیت انجام بدید. - آیا اسانس ها تاریخ انقضا دارن؟
بله بیشتر اسانس ها حدود ۲ سال ماندگاری دارن. باید اون ها رو در محیط خشک و خنک نگه دارید تا خاصیتشون رو از دست ندن. - چطور می تونم مطمئن بشم که اسانس من طبیعی و خالصه؟
اسانس های طبیعی معمولاً قیمت بالاتری دارن و از طریق فرآیند تقطیر یا استخراج به دست میان. سعی کنید از برندهای معتبر خرید کنید و به هیچ وجه اسانس های مصنوعی استفاده نکنید.
نتیجه گیری
استفاده از اسانس ها توی محصولات آرایشی یه راه عالیه تا به محصولاتتون جذابیت و خواص بیشتری بدید. با اینکه کار کردن باهاشون ممکنه اولش چالش برانگیز باشه اما بعد از چند بار آزمون و خطا می تونید فرمولاسیون های بی نظیری خلق کنید. یادتون باشه که همیشه اول ایمنی و کیفیت محصول رو در نظر بگیرید و حتماً نظرات و تجربیات خودتون رو در بخش کامنت ها با بقیه به اشتراک بذارید!
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اسانسهای مناسب برای تولید محصولات آرایشی و بهداشتی و روشهای استفاده" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اسانسهای مناسب برای تولید محصولات آرایشی و بهداشتی و روشهای استفاده"، کلیک کنید.
من توی ساخت لوسیون بدن از اسانس یلانگ یلانگ استفاده کردم اما به نظر می رسه که بو خیلی زود می پره. کسی می دونه چرا ماندگاری بوش انقدر کمه؟