افشای طرح محرمانه چین برای «حذف آمریکا»

افشای طرح محرمانه چین برای «حذف آمریکا»

به گزارش فطر نیوز، به نقل از مجله فطر نیوز، وال استریت ژورنال در گزارشی اختصاصی می گوید دولت چین در حال تشدید جنگ تجاری با ایالات متحده است و قصد دارد ازطریق پروژه ی Delete America، در حوزه ی فناوری اطلاعات به طور کامل خودکفا شود.

ظاهراً دولت چین طرح «حذف آمریکا» را در سپتامبر 2022 (شهریور و فطر نیوز 1401) تدوین کرده است، درست در همان زمانی که ایالات متحده سخت گیری به صنعت تراشه ی چین را افزایش داد و تحریم هایی سخت برای شرکت های چینی نظیر SMIC در نظر گرفت.

دولت آمریکا هنگام تحریم صنعت تراشه ی چین، موضوع را به امنیت ملی ارتباط داد و گفت که چین ممکن است ازطریق پردازنده های پیشرفته ی هوش مصنوعی سلاح های نظامی جدید بسازد.

آمریکا افزون بر تراشه های هوش مصنوعی، نیم نگاهی به تحریم صنعت خودرو و حتی فیلتر کردن تیک تاک هم دارد. در طرف مقابل، چین برای خودکفا شدن در حوزه های مختلف صنعت فناوری بسیار باانگیزه است.

طرح «حذف آمریکا» بخشی از تلاش گسترده تر شی جین پینگ برای کاهش وابستگی چین به غرب است. رییس جمهور چین می خواهد در همه ی حوزه ها وابستگی را کاهش دهد، از فناوری به کاررفته در جت های جنگنده و تراشه ها گرفته تا مواد اولیه و غذا و حتی انرژی.

طرح «حذف آمریکا» که با نام «سند 79» هم شناخته می شود، از شرکت های دولتی می خواهد گزارش فصلی درباره ی کنارگذاشتن فناوری های آمریکایی و غربی و جایگزینی آن ها با فناوری های چینی ارایه دهند.

آن طور که وال استریت ژورنال می گوید، طرح مورد بحث در حال «سرریزشدن به شرکت های خصوصی است» حتی اگر فناوری چینی مورد استفاده ضعیف تر از فناوری آمریکایی باشد.

اولین بخشی که باید از فناوری های آمریکایی تخلیه شود، سخت افزار است و سپس نوبت به نرم افزار و سرورهای ابری می رسد. سال گذشته گفته شد مقامات دولت از کارمندان شان خواسته اند که به جای گوشی آیفون از گوشی های چینی استفاده کنند؛ ظاهراً آن اقدام هم بخشی از سند 79 بوده است.

شواهدی مبنی بر تضعیف جایگاه شرکت های IT آمریکایی در چین به چشم می خورند. قطعات تولیدشده توسط دل، اینتل و شرکت های دیگری مثل Hewlett Packard Enterprise و International Business Machines و Cisco Systems به تدریج با قطعات شرکت های چینی مثل هواوی و علی بابا جایگزین شده اند.

شرکت سیسکو در سال 2019 گفت که درحال از دست دادن جایگاه بازار است، چون شرکت ها شروع به سفارش قطعات از تولیدکنندگان چینی کرده اند.

موسسه ی تحقیقاتی کانالیس می گوید سهم بازار دل در پنج سال اخیر نصف شده و هم اکنون به هشت درصد رسیده است. موسسه ی FactSet می گوید شرکت Hewlett Packard در سال 2019 بالغ بر 14٫1 درصد از درآمد ناشی از فروش خدمات و فضای ذخیره سازی و قطعات شبکه ی خود را از بازار چین به دست آورد؛ اما آن عدد در سال 2023 به تنها چهار درصد رسید.

ظاهراً مایکروسافت و اوراکل نیز تحت تاثیر سند 79 قرار گرفته اند و درحال از دست دادن بازار نرم افزار هستند. نظرسنجی جدید شرکت مورگان استنلی از 135 مدیر ارشد فناوری چینی نشان داد بسیاری از آن ها انتظار دارند که تا سه سال آینده سیستم عامل ویندوز را در کامپیوترهای شرکت شان با سیستم عامل چینی جایگزین کنند.

موسسه ی تحقیقاتی گارتنر می گوید شرکت های فناوری چینی موفق شدند در سال 2022 برای اولین بار بیش از نیمی از بازار را در اختیار بگیرند و 6٫3 میلیارد دلار فروش تجربه کنند.

چین سرمایه گذاری بزرگی روی فناوری های اختصاصی کرده است و آن ها را بخشی پراهمیت برای تامین امنیت ملی می داند. دولت چین گفته است که قصد دارد امسال هزینه کرد حوزه ی علم و فناوری را 10 درصد افزایش دهد و به 51 میلیارد دلار برساند.

5858

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "افشای طرح محرمانه چین برای «حذف آمریکا»" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "افشای طرح محرمانه چین برای «حذف آمریکا»"، کلیک کنید.