به گزارش خبرگزاری فطر نیوز زندگی ایران درودی نقاش و نویسنده به ظاهر ۲ فصل بیش نداشته است زمستان و بهار؛ اما زیستن میان زمستان و بهار هنری است که او استاد آن بود و توانست در تلاطم زندگی از زمستان های متعدد به بهار رفت و برگشت کند.

به گزارش ایرنا بسیاری از آثار او فرم های انتزاعی یا نیمه انتزاعی را نشان می دهد که شبیه گل های در حال شکفتن جریان آب یا نور خورشید هستند. این عناصر مفاهیم بهار مانند تولد دوباره رشد گیاهان و جاری شدن زندگی را تداعی می کند.
نگاه همیشگی درودی به مفاهیم فرازمینی چرخه حیات و وحدت انسان با طبیعت پیوندی آشکار با بهار به عنوان نماد تجدید چرخه زندگی دارد؛ آثار او گاه با ترکیب عناصر زمینی و آسمانی پیوندی عرفانی بین طبیعت و روح انسان خلق می کنند که یادآور نوزایی بهاری است.
نقاشی های درودی با وجود سردی گاه نهفته در پس زمینه ای برگرفته از مفهومی چون تنهایی انسان از طریق رنگ ها و فرم های پرانرژی حسی از امیدواری و امکان تغییر را القا می کنند. این دوگانگی را می توان بازتابی از تضاد بین زمستان سرد و بهار گرم برداشت کرد.
امید داشتن به امید مهمترین دستاورد زندگی ایران درودی بود که می توان رد آن را در نقاشی هایش یافت. رویش شکوفه هایی میان یخبندان؛ همچون روند زندگی ایران درودی است.
گواه آن را در کتاب زندگینامه اش با عنوان «در فاصله دو نقطه» می توان یافت آنجا که می نویسد: «تا این مرحله از زندگی دانسته ام که می باید کوله بار غم ها و دلتنگی ها را بر زمین گذارد و به استقبال آینده رفت حتی اگر این آینده یک روز یا یک ساعت یا فقط یک لحظه باشد.
مطمئن هستم بهترین لحظه لحظه بعدی زندگی ام خواهد بود. شاید لحظه بعدی نوید خلق اثری باشد که هنوز نیافریده ام. ولی در لحظه بعدی اثری به ابعاد آرزوهایم اثری به رنگ عشق هایم اثری به شفافیت تمام آینه ها خلق خواهم کرد و سپس این اثر را در بالاترین نقطه آسمان بر خواهم افراشت تا تصویر تمامی این جهان در آن انعکاس یابد.»
این نقاش وضعیت چشم به جهان گشودنش را چنین شرح می دهد که گویی تقدیر از همان لحظه نخست گذار از زمستان به بهار را به نافش بست.
او چنین می نویسد: «از مادر سخت زاده شدم. قابله ای که به مدت چهل و هشت ساعت درگیر تولد کُند و دردناک شده بود آن چنان از جان خودش مایه گذاشت و عرق ریخت که دچار سینه پهلوی شدیدی شد و چند روز بعد از تولد من چشم از جهان فرو بست.»
«ایران درودی» بانوی هنرمندی است که هر چند سخت متولد شد و سخت زیست اما بارها پیله ها شکافت و پروانه شد.
ارتباط نقاشی های ایران درودی با بهار نه صرفاً در بازنمایی مستقیم طبیعت بلکه در استفاده از نمادها رنگها و مفاهیمی چون نوزایی است که با روح این فصل همخوانی دارند. همچون تلألؤ نور این هنرمند نه در خلق اثر که در زندگی نیز رسیدن به نور را مهمترین هدف خود می دانسته است.
آثار او از طریق ترکیب عناصر انتزاعی و عرفانی چرخه زندگی و هماهنگی انسان با طبیعت را جشن می گیرند همانگونه که بهار نماد نوزایی این چرخه است.
۲۴۴۲۴۵
دُرود «ایران دَرودی» به بهار
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "دُرود «ایران دَرودی» به بهار" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "دُرود «ایران دَرودی» به بهار"، کلیک کنید.