شهادت سوژه فیلم سینماگر ایرانی پس از انتخاب در کن

فاطمه حسونه عکاس خبری فلسطینی و شخصیت اصلی مستند سینماگر ایرانی تنها یک روز پس از اعلام انتخاب این اثر در جشنواره کن در حمله هوایی اسرائیل به همراه خانواده اش در شهر غزه جان باخت.

شهادت سوژه فیلم سینماگر ایرانی پس از انتخاب در کن

به گزارش فطر نیوز فاطمه حسونه به همراه ۹ عضو خانواده اش روز چهارشنبه در پی اصابت مستقیم موشک به خانه شان در شهر غزه به شهادت رسیدند.

حسونه که به واسطه فعالیت هایش در عکاسی خبری و به تصویر کشیدن تأثیرات حملات نظامی اسرائیل بر غیرنظامیان نوار غزه مورد توجه جهانیان قرار گرفته بود در  «مستند روحت را در دستت بگیر و راه برو» به کارگردانی سپیده فارسی (کارگردان ایرانی-فرانسوی) حضور دارد.

او تنها ۲۴ ساعت پس از اعلام انتخاب این مستند در بخش مستقل  «ACID» جشنواره کن به شهادت رسید. 

این مستند حول مکالمات تصویری میان سپیده فارسی – که پیش تر با انیمیشن  «آژیر» در جشنواره برلین حضور داشت – و فاطمه حسونه شکل گرفته است. ارتباط این دو زمانی آغاز شد که سپیده فارسی برای تهیه مستندی جامع درباره رویدادهای غزه با حسونه آشنا شد.

سپیده فارسی به نشریه ددلاین گفت: «او نوری بود بسیار بااستعداد. وقتی فیلم را ببینید متوجه می شوید.»

او افزود: «چند ساعت قبل از مرگش با او تماس گرفتم تا خبر حضور فیلم در کن را بدهم و دعوتش کنم.»

فارسی روایت کرد که حسونه نسبت به حضور در جشنواره ابراز تمایل کرده بود به شرط آنکه بتواند به غزه بازگردد و گفته بود: «می آیم اما باید به غزه برگردم. نمی خواهم از غزه جدا شوم.»

فارسی ادامه داد: «با سفارت فرانسه در تماس بودم و تازه روند اخذ ویزا را شروع کرده بودیم. نگران بودم که چگونه او را با امنیت بیاورم و بازگردانم. نمی خواستم مسئول جدایی اش از خانواده اش باشم.»

«اکنون کل خانواده اش شهید شده اند. هنوز نمی دانم پدر و مادرش زنده اند یا نه اما مطمئناً فاطمه و خواهر و برادرانش جان باخته اند. یکی از خواهرهایش باردار بود. دو روز پیش در تماس تصویری شکمش را به من نشان داد. این واقعاً وحشتناک و دلخراش است. خود فاطمه هم چند ماه پیش نامزد کرده بود.»

فارسی اکنون نگران است که حسونه به دلیل فعالیت های خبری اش هدف قرار گرفته باشد. طبق آمار فدراسیون بین المللی روزنامه نگاران تا ۱۶ فوریه دست کم ۱۵۷ خبرنگار و فعال رسانه ای در غزه جان باخته و بسیاری دیگر زخمی شده اند.

او گفت: «من تلاش می کردم صدایش باشم … حتی احساس گناه می کنم. شاید به خاطر اعلام فیلم او را هدف گرفتند. نمی دانم. هرگز نخواهیم دانست.»

فارسی همچنین افزود: «ارتش اسرائیل گفته بود که در خانه اش یک افسر حماس حضور داشته که کاملاً دروغ است. من خانواده اش را می شناسم. مزخرف است. این فقط فاجعه بار است.»

۱۸ ماه پس از آغاز درگیری ها طبق اعلام وزارت بهداشت غزه که تحت نظر حماس اداره می شود و سازمان ملل نیز آن را تأیید کرده است تاکنون دست کم ۵۱ هزار و ۶۵ نفر شهید شده اند. با این حال تحقیق آماری منتشرشده در مجله پزشکی لنست در فوریه این رقم را ۱۵ هزار نفر بیشتر برآورد کرده است.

انجمن پخش سینمای مستقل فرانسه که مسئولیت برگزاری بخش «ACID» را برعهده دارد در بیانیه ای ضمن ابراز «وحشت» از خبر درگذشت حسونه نوشت:

«ما فاطمه حسونه را زمانی شناختیم که با فیلم سپیده فارسی آشنا شدیم. لبخندش به اندازه استقامتش جادویی بود: شهادت دادن عکاسی از غزه توزیع غذا در میان بمباران اندوه و گرسنگی. داستانش ما را تحت تأثیر قرار داد و از هر نشانه ای که نشان می داد زنده است خوشحال می شدیم؛ نگرانش بودیم.

دیروز با وحشت مطلع شدیم که موشک اسرائیلی ساختمان محل سکونتش را هدف قرار داده و فاطمه و خانواده اش جان باخته اند.

ما فیلمی را تماشا و انتخاب کردیم که در آن نیروی زندگی این زن جوان چیزی کمتر از یک معجزه نبود. اما اکنون فیلمی متفاوت را ارائه خواهیم داد». 

پایان خبر فطر نیوز 

شهادت سوژه فیلم سینماگر ایرانی پس از انتخاب در کن

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "شهادت سوژه فیلم سینماگر ایرانی پس از انتخاب در کن" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "شهادت سوژه فیلم سینماگر ایرانی پس از انتخاب در کن"، کلیک کنید.