شکار به ویژه صید پرندگان در مازندران از زمانهای دور برای نوجوانان و جوانان یک سرگرمی و تفریح به حساب میآمد و در فصل بیکاری دامنه این سرگرمی به بزرگترهایی که شغل اصلیشان کشاورزی بود، گسترش مییافت.
البته این سرگرمی در تراز سنی نوجوانی و جوانی بیشتر با ابزارهای دست ساز شکار مانند سنگ انداز یا به گویش محلی “رزین” انجام میشد و وقتی به بزرگسالان میرسید به دام اندازی با تور یا چوب و تخته و کندن گودال تغییر شکل میداد.
با این وصف، در آن زمان علاوه بر فصل شکار، ‘ رسم شکار ‘ هم توسط پیر و جوان رعایت میشد که مهمترین آن شکار نکردن پرندگان یا حیوانات ماده دارای بچه، کمیاب، حرام گوشت و … بود.
در سالهای اخیر علاوه بر از بین رفتن رسم شکار و تبدیل شدن تمامی روزهای سال به فصل شکار برای شکارچیان غیرمجاز و حتی در بعضی موارد شکارچیان مجاز، هدف شکار هم از سرگرمی فراتر رفته و به ممری دائمی برای کسب درآمد عدهای در آمده است.
پررونقترین فصل شکار برای شکارچیان غیرمجاز در مازندران طی سالهای اخیر پاییز بوده است به گونهای که بنا به گفته کارشناسان محیط زیست هر ساله طنین شلیک گلوله وسعت بیشتری از قلب طبیعت استان را میشکافد تا با عمیقتر و گستردهتر کردن زخم آن، منفعت بیشتری نصیب سودجویان کند.
فصلهای سرد سال، علاوه بر پایان فصل برداشت محصولات کشاورزی به ویژه مرکبات، فصل رسیدن میوههای وحشی در عرصههای جنگل و مرتعی مازندان مانند زالزالک وحشتی (ولیک)، ازگیل وحشتی (کندس) و همچنین تمشک و میوههای غیر انسان خور است که سبب میشود تا این استان به بهشت زمستان گذرانی برای پرندگان مهاجر تبدیل شود.
بنا به اعلام اداره کل حفاظت از محیط زیست مازندران، بیش از ۳۵۵ گونه پرنده، ۱۷ گونه خزنده، ۹ گونه دوزیست، ۲۷ گونه مار، سه گونه لاک پشت، ۶۳ گونه پستاندار و ۷۰ گونه ابزیان آبهای داخلی تنوع جانوری این استان است.
ماموران یگان حفاظت محیط زیست استان مازندران طی دو هفته گذشته حین گشت و کنترل درحوزه استحفاظی از متخلفان شکاروصید۱۴۳ قبضه سلاح شکاری (۱۵ قبضه سلاح بادی)، لاشه یک راس شوکا، یک راس گراز، لاشه بیش از ۲۰۰ قطعه پرنده و ۲۰ قطعه ماهی کشف و ضبط کردند.
بنا به این گزارش عملیات گشت و کنترل و شناسایی ادوات شکار و شکارچیان غیر مجاز در ۱۱ شهرستان نوشهر، آمل، بابل، قائمشهر، ساری، بهشهر، جویبار، فریدونکنار، محمودآباد، بابلسر و میاندورود رخ داده است که بیشترین میزان کشفیات و دستگیریها در محدوده “بابل “، “آمل”، “بابلسر “، “ساری “و “جویبار” رخ داده است که از جمله نقاطی به شمار میروند که خیل عظیم پرندگان مهاجر برای زمستان گذرانی در تالابها و آب بندانهای منطقه فرود میآیند.
در این میان کشفیات انجام شده و افرادی که دستگیر شدند به صورت شکار آبزیان، پرندگان و حیوانات میباشند.
در مدت ذکر شده ماموران یگان حفاظت محیط زیست نوشهر طی گشت و کنترل در حوزه استحفاظی ۲ قبضه سلاح شکاری کشف و ضبط و در ماموریت دیگری ماموران یگان حفاظت محیط زیست نوشهر با داشتن حکم قضایی منزل یک متخلف را بازرسی و یک قبضه سلاح شکاری به همراه تعدادی شاخ گوزن و سایر ادوات شکار کشف و ضبط کردند. همچنین در محمودآباد دیگر شهرستان غرب مازندران ماموران یگان حفاظت محیط زیست طی گشت و کنترل در اراضی شالیزاری این شهرستان ازشکارچیان غیرمجاز ۴چهار قبضه سلاح شکاری کشف و ضبط کردند.
فریدونکنار به واسطه وجود تالابی به همین نام قطب فرود پرندگان مهاجر زمستان گذر در مازندران به شمار میرود و ماموران یگان در این حوزه استحفاظی از شکارچیان غیرمجاز سه قبضه سلاح شکاری، تعدادی فشنگ و سایر ادوات شکارکشف و ضبط کردند.
ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان آمل در هفت ماموریت حین گشت و کنترل شبانه روزی در مناطق حوزه استحفاظی ۱۳ شکارچی غیرمجاز به همراه ۱۱ قبضه سلاح شکاری دستگیر کردند و در ۲ ماموریت دیگر این شهرستان در رودخانه “هراز ” و منطقه “امامزاده علی” محور هراز از ۲ صیاد غیرمجاز ۲۷ قطعه ماهی قزل آلای خال قرمز و ۲ دستگاه لنسرکشف و ضبط کردند.
ماموران یگان حفاظت محیط زیست بابلسر نیز هفت ماموریت گشت وکنترل در آب بندانهای حوزه استحفاظی انجام دادند و شکارچیان غیرمجاز پرندگان را به همراه ۲۳ قبضه سلاح شکاری و لاشه پنج قطعه چنگر، یک قطعه حواصیل خاکستری، یک قطعه مرغابی ویک قطعه خوتکا و سایر ادوات شکار دستگیر کردند.
در بابل ماموران یگان حفاظت محیط زیست این شهرستان در هفت ماموریت حین گشت و کنترل شبانه روزی در مناطق جنگلی، دشتی و آب بندانهای حوزه استحفاظی از شکارچیان غیرمجاز ۳۱ قبضه سلاح شکاری و ۱۰ قبضه سلاح بادی، تعداد زیادی فشنگ، لاشه ۱۷۷ قطعه پرنده (ابیا، قرقاول ماده، خوتکا، توکا و گنجشک کشف و ضبط کردند.
ماموران یگان حفاظت محیط زیست جویبار طی چهار ماموریت حین گشت و کنترل در آب بندانها از شکارچیان غیرمجاز ۲۱ قبضه سلاح شکار، لاشه ۲ قطعه اردک سرحنایی، هشت قطعه چنگر، لاشه یک قطعه کاکایی، تعدادی فشنگ و سایر ادوات شکار کشف و ضبط کردند.
در قائمشهر ماموران یگان حفاظت محیط زیست این شهرستان طی سه ماموریت حین گشت وکنترل شبانه در آب بندانها شکارچیان غیرمجاز به همراه هفت قبضه سلاح شکاری و لاشه ۲ قطعه ابیا دستگیر کردند.
ماموران یگان حفاظت محیط زیست ساری طی ۱۳ ماموریت حین گشت و کنترل در حوزه استحفاظی شکارچیان غیرمجاز را به همراه ۲۳ قبضه سلاح شکاری، لاشه چهار قطعه چنگر، ۲ قطعه باکلان، یک قطعه حواصیل خاکستری، یک طاقه قرقاول و یک قطعه ابیا دستگیر کردند.
همچنین طی گزارش دریافتی مبنی برشکار غیرمجاز ماموران یگان حفاظت محیط زیست ساری (محیط بانی هولار) با همکاری ماموران نیروی انتظامی در محدوده هولار حین بازرسی از یک خودرو لاشه یک راس شوکا، یک قبضه سلاح شکاری و تعدادی فشنگ کشف و ضبط کردند.
در کیاسر ماموران اداره پارک ملی حین گشت و کنترل در حوزه استحفاظی شکارچیان غیرمجاز را به همراه لاشه یک راس گراز و ۲ قبضه سلاح بادی دستگیرکردند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "شکار، بلای جان حیات وحش مازندران" هستید؟ با کلیک بر روی حوادث، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "شکار، بلای جان حیات وحش مازندران"، کلیک کنید.