مدارک و نکات مهم درخواست انواع استرداد مالیاتی

استرداد مالیاتی به فرآیندی اشاره دارد که طی آن مبلغی که فرد یا شرکت به عنوان مالیات پرداخت کرده است توسط اداره مالیات بازگردانده می‌شود این ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که اعتبار مالیات بر ارزش افزوده ( خرید ها ) بیشتر از ارزش افزوده (فروش) باشد.

مدارک و نکات مهم درخواست انواع استرداد مالیاتی

مهلت ارسال درخواست استرداد مالیاتیمهلت ارسال درخواست استرداد مالیاتی

مهلت تقاضا استرداد مالیاتی

برای درخواست استرداد مالیاتی زمان خاصی مطرح نشده است. در واقع هر زمانی که مودی مالیاتی متوجه پرداخت اضافه مالیات شد می‌تواند برای درخواست استرداد مالیاتی اقدام کند تا پرونده وی به جریان بیفتد. طبق قوانین پول بازپرداختی از طرف اداره مالیات باید ظرف مدت یک ماه به مودی مالیاتی پرداخت شود. اگر برای استرداد مالیاتی یا اضافه پرداختی مودیان بیشتر از سه ماه توسط اداره امور مالیاتی زمان صرف شود و مبلغ استرداد مالیات به حساب مودیان واریز نشود خسارتی دو درصدی در ماه به مبلغ استرداد اضافه می‌گردد. مسئول پرداخت این خسارت نیز اداره امور مالیاتی است.
نکته قابل توجهی که وجود دارد این است که در پایان هر فصل با ارسال اظهارنامه باید تیک استرداد وجه را در سایت سازمان امور مالیاتی را زده باشید و در ادامه باید طی یک نامه در سربرگ رسمی شرکت تقاضای استرداد وجه را از اداره مالیات طلب کنیم تا رسیدگی های مربوط به پرونده شما انجام شود.
شما میتوانید جهت رسیدگی دقیق به امور مالی و مالیاتی جهت صحت درخواست استرداد از اداره مالیات از مشاوره مالیاتی شرکت دهناد بهره مند شوید.

نکته مهم جهت استرداد مالیاتی

نکته قابل توجه آن است که اگر مودی مالیاتی از قبل بدهی قابل پرداخت مالیاتی داشته باشد مبلغ استرداد مالیاتی به او پرداخت نخواهد شد و جای بدهی قبلی به خزانه دولت واریز می‌شود. پس از شرایط استرداد مالیاتی نداشتن بدهی مالیاتی قبلی است. در شرایطی که درخواست استرداد مالیاتی از طرف اداره امور مالیاتی پذیرفته نشود فرد مودی می‌تواند ظرف سی روز پس از تاریخ اعلام نظر اداره مالیات به هیئت‌های حل اختلاف مالیاتی رجوع کند و درخواست رسیدگی نماید.

انواع استرداد مالیاتیانواع استرداد مالیاتی

انواع استرداد مالیاتی

به طور کلی مالیات تکلیفی مالیات بر حقوق مالیات بر عملکرد و مالیات بر ارزش افزوده از انواع استرداد مالیاتی محسوب می شود که در ادامه هریک از این موارد مورد بررسی قرار می گیرد.

استرداد مالیات بر حقوق

در این نوع از مالیات کارفرما مبلغ مالیات را از حقوق کارمند یا کارگر خود کسر کرده و به اداره مالیات پرداخت می کند. مالیات بر درآمد حقوق یکی از مشهور ترین انواع مالیات محسوب می شود. استرداد مالیاتی در مالیات بر حقوق نیز امکان پذیر است.

استرداد مالیات بر ارزش افزوده

مالیات بر ارزش افزوده نوعی از مالیات است که مصرف کنندگان در زمان خرید کالا می پردازند و این مالیات از طریق فروشندگان به سازمان امور مالیاتی پرداخت می شود. در این نوع از مالیات پرداخت مالیات بر ارزش افزوده استرداد مالیاتی بر عهده خریدار نهایی محصول است.

مدارک لازم برای استرداد مالیاتی

فردی که خواهان استرداد مالیاتی است باید اسناد و مدارک معتبر زیر را به اداره مالیات ارائه کند:

  1. لیست تمامی مالیات هایی که باید تا تاریخ استرداد قطعی شوند
  2. اسناد و مدارک مربوط به وجوه پرداختی
  3. فاکتور های خرید و فروش به همراه جدول

کارشناس ارشد مالیاتی با بررسی مدارک ذکر شده مابه‌التفاوت مالیات پرداخت شده توسط مودی و مالیات ذکر شده در اظهار نامه را به وی مسترد می‌کند.

مرجع: https://dehnaad.com/restitution-tax/

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مدارک و نکات مهم درخواست انواع استرداد مالیاتی" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی, کسب و کار ایرانی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مدارک و نکات مهم درخواست انواع استرداد مالیاتی"، کلیک کنید.