50 درصد از ظرفیت علوم پایه باید صرف بررسی چالش های آینده شود

رییس دانشگاه تربیت مدرس در گفت وگو با فطر نیوز:

50 درصد از ظرفیت علوم پایه باید صرف بررسی چالش های آینده شود

رییس دانشگاه تربیت مدرس گفت: اگر متخصصان علوم پایه 30 تا 50 درصد به مسایل روز می پردازند، باید 50 درصد مابقی را به چالش های آینده کشور که انسان با آنها رو به رو خواهد شد، اختصاص دهند. 

فرهاد دانشجو، رییس دانشگاه تربیت مدرس در گفت وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری فطر نیوز، درباره آسیب شناسی تعداد کم متقاضیان رشته های علوم پایه اظهار کرد: دانش آموختگان برتر دانشگاه ها به صورت مسابقه ای و رقابتی علاقه مند به قبولی در دانشگاه تربیت مدرس هستند. 

وی افزود: گاهی اوقات پذیرش در مقطع دکتری تنها برای 4 تا 5 دانشجو امکانپذیر است، اما با حدود 100 داوطلب مصاحبه می شود تا از بین آنها برترین را برگزینیم. 

علوم پایه را باید پایه سایر رشته ها بدانیم

دانشجو تصریح کرد: دانشگاه تربیت مدرس مشکلی در زمینه کمبود رشته های علوم پایه ندارد، اما مجموع رشته های علوم پایه را باید پایه مابقی رشته ها بدانیم. مثلا تعریف مهندس در فنی و مهندسی یعنی فردی که از ریاضیات برای حل مسایل و مشکلات استفاده می کند که پایه این علم ریاضی به شمار می آید. 

رییس دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه پایه خیلی از رشته ها علوم پایه است؛ تاکید کرد: علوم پایه مانند رشته های ورزشی که دو میدانی و اساسی را پایه بقیه رشته ها حساب می کند، عنوان می شود؛ بنابراین اهمیت بسیار زیادی دارد و اگر 30 تا 50 درصد به مسایل روز می پردازد و باید 50 درصد مابقی را به چالش های آینده کشور که انسان با آنها رو به رو خواهد شد، اختصاص می دهد. 

دانشجو گفت: علوم پایه به حل و بررسی مسایل و مطالبی می پردازد که بعد ها مشکل کشور خواهد بود و از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. شاید بازار کار مسیله اصلی عدم رقبت داوطلبان به سمت رشته های علوم پایه باشد که کنکوری ها در زمان انتخاب رشته مقطع کارشناسی از آن صرف نظر می کنند، مثلا برخی از داوطلبان اینگونه فکر می کنند که حقوق، برق و … دارای بازار کار بیشتری است. 

با اشتغال زایی می توان داوطلب را به سمت رشته های علوم پایه کشاند

وی ادامه داد: شاید فردی که رشته ریاضی را انتخاب می کند اینگونه فکر کند که اگر زمانی قصد ادامه تحصیل نداشته باشد، دیگر بازار کار مناسب نخواهد داشت، اگر برای بازار کار فکر اساسی شود، متقاضیان افزایش می یابد. 

دانشجو تاکید کرد: افراد با مدرک دیپلم اگر قصد ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر را داشته باشند، حتما به غیر از علاقه و استعداد به تخصص در آن رشته به اشتغال هم فکر می کنند، اما بازار کار رشته های علوم پایه به نسبت فارغ التحصیلان نیست و برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی بهتر از کارشناسی است. 

50 درصد از ظرفیت علوم پایه باید صرف بررسی چالش های آینده شود

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "50 درصد از ظرفیت علوم پایه باید صرف بررسی چالش های آینده شود" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "50 درصد از ظرفیت علوم پایه باید صرف بررسی چالش های آینده شود"، کلیک کنید.