قنادباشی: آمریکا از ترس گسترش مبارزات فلسطینی قطعنامه را وتو کرد

قنادباشی: آمریکا از ترس گسترش مبارزات فلسطینی قطعنامه را وتو کرد

یک کارشناس مسایل خاورمیانه درباره اقدام آمریکا در وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل گفت: تصور آنها این است که اگر رای مثبت بدهند، مبارزات فلسطینی گسترش پیدا کرده و مبنای سیاسی پیدا می کند. چون به عنوان یک دولت دیده می شوند و مساله اتهام تروریست بودن به گروه های فلسطینی رنگ می بازد.

به گزارش فطر نیوز، به نقل از فطر نیوز، روز 30 فروردین چشم ها به شورای امنیت سازمان ملل دوخته شده بود تا فلسطین تبدیل به عضوی دایمی از سازمان ملل شود. رای وتوی ایالات متحده اما بر روی امیدها خط بطلان کشید. در آن روز از 15 عضو شورای امنیت به قطعنامه ای که می توانست به عضویت فلسطین در سازمان ملل بی انجامد، رای مثبت دادند. رای بریتانیا و سوییس ممتنع بود و آمریکا در نهایت با وتو خود ماجرا را منتفی کرد. رابرت وود، معاون نماینده دایم آمریکا در سازمان ملل، در این زمینه توضیح داد: ایالات متحده همچنان از راه حل دو دولتی به شدت حمایت می کند. این رای مخالفت با حق تشکیل کشور فلسطین را نشان نمی دهد، بلکه اذعانی است به این که این امر تنها از طریق مذاکرات مستقیم بین طرفین حاصل خواهد شد. محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطین، در بیانیه ای وتوی آمریکا را ناعادلانه، غیر اخلاقی و غیرقابل توجیه خواند. نماینده فلسطین در سازمان ملل، پس از رای گیری به این موضوع اشاره کرد که فلسطینی ها با وجود وتو ایالات متحده از حق خود دست نخواهند کشید. او گفت: این واقعیت که این قطعنامه تصویب نشد، اراده ما را نمی شکند و عزم ما را سست نمی کند. ما در تلاش خود متوقف نخواهیم شد.

ایالات متحده در کنار مقامات اسراییلی معتقد است حضور رسمی فلسطین در سازمان ملل، به روند صلح و دو کشوری آسیب می زند. این حرف در شرایطی مطرح می شود که راه حل دو کشوری و دو دولتی برای کشورهای مسلمان از جمله ایران راه حلی پذیرفته نیست. اما حتی اگر این راه حل یکی از گزینه های روی میز برای برخی از کشورها باشد، باز هم می توان گفت در سال های اخیر گامی به سمت عملی شدن آن وجود ندارد و برخلاف گفته گیلعاد اردان، نماینده اسراییل در سازمان ملل گفتگوی صلحی وجود ندارد که حالا بخواهد کنسل شده یا غیرممکن باشد.

جعفر قنادباشی کارشناس مسایل بین الملل در گفتگو با فطر نیوز درمورد هدف آمریکا از وتو قطعنامه پذیرش فلسطین در سازمان ملل و به رسمیت شناختن این کشور گفت: این رای وتو خلاف سیاست رسمی دولت امریکا است. آنها به ظاهر از سیاست دو دولتی در فلسطین حمایت می کنند. اما دلیل مخالفتشان به نوعی حمایت از اسراییلی هاست. در واقع سیاست هایی که اتخاذ می شود مبتنی بر اصل حفاظت و سیاست از امنیت اسراییل است. تصور آنها این است که اگر رای مثبت بدهند، مبارزات فلسطینی گسترش پیدا کرده و مبنای سیاسی پیدا می کند. چون به عنوان یک دولت دیده می شوند و مساله اتهام تروریست بودن به گروه های فلسطینی رنگ می بازد.

او تاکید کرد: آمریکایی ها به دلیل اینکه یک همسویی کامل با صهیونیست ها داشته باشند، در این شرایط که اسراییل در شرایط بسیار دشواری قرار دارد، این قضیه را وتو کردند که خلاف سیاست ها و منافع ملی آمریکا است. چرا که هر حمایتی از رژیم کودک کش و اشغالگر که جولان و کرانه باختری را طبق قطعنامه های سازمان ملل اشغال کرده، به طور کلی خلاف منافع آمریکا است و موجب خشم و نفرت عمومی و بدبینی جهانی علیه ایالات متحده می شود.

این دیپلمات سابق ادامه داد: همه جهان می داند که رژیم صهیونیستی یک مجرم بین المللی است و حمایت آمریکا از آنها که کودک کشی و نسل کشی و پاکسازی قومی و اشغال را در پرونده خود دارند، به ضرر واشنگتن است. در کرانه باختری ما هر شب کشته داده ایم. در نابلس در شب یکشنبه 13 جوان کشته شدند و 27 نفر به اسارت برده شدند. در این مناطق اشغالی طبق اصول سازمان ملل همه جهان باید کمک کنند تا منطقه از اشغال خارج شود.

منافع آمریکا این نیست که چهره خشن و ضدحقوق بشری از این کشور در دنیا ترسیم شود. بنابراین تصمیم اخیر هم مخالف دو دولتی است که بسیاری از کشورها مانند ما آن را قبول نداریم و هم علیه منافع کشورشان. چون اگر این وتو انجام نمی گرفت گامی به سوی سیاست دو دولتی هم برداشته می شد. این تصمیم بسیار عجیب است. حتی امنیت ملی امریکا نادیده گرفته شده است. وقتی سرباز آمریکایی به خاطر فلسطین خودش را آتش می زند یعنی پای امنیت ایالات متحده در میان است. بعید نیست در کنار کسی که خودش را آتش می زند کسانی هم پیدا شوند که به تجهیزات آمریکایی حمله کنند. ایالات متحده نگران شکست اسراییل و نگران موفقیت جبهه مقاومت است. برای این مساله است که آنها دست به اقدامی ضد امنیت و منافع ملی امریکا و سیاست رسمی خود زده اند.

جعفر قنادباشی در مورد اینکه موضوع دو دولتی که مورد قبول امریکا است با وتوی این کشور در چه وضعیتی قرار می گیرد گفت:  سیاست آمریکا در حدود 40 سال پیش و زمانی که انورسادات در مصر صلحی با اسراییل داشت و بعد مذاکراتی که کارتر و کلینتون با یاسر عرفات داشتند، این بود که صلحی بین اسراییلی ها و فلسطینی ها برقرار کنند. عرفات هم بر اثر این میانجیگری ها تشکیلات خودگردان را ایجاد کرد که معتقد بودند مقدمه تشکیل دولت فلسطین است. حتی به عرفات گفته شد که رام الله پایتخت فلسطین خواهد بود. سیاست دو دولتی سیاست جدیدی نیست و در قالب یک راه حل است که امریکایی ها برای فلسطین در نظر گرفته اند. اسراییلی ها پیوسته خواسته اند این سیاست را از دستورکار ایالات متحده خارج کنند و مدتی هم ترامپ با طرح معامله قرن و کوچاندن فلسطینی ها به صحرای سینا را پیگیری کرد. وگرنه سیاست دو دولتی سیاست سنتی این کشور است. اما اسراییلی ها نتوانستند با وجود راه انداختن معامله قرن به جایی برسند. اتفاقی که افتاد این بود که با آمدن باید دوباره دستورکار آمریکا به سمت سیاست دو دولتی رفت. اما دولت بایدن با وتوی خود سیاست دو دولتی را به دست خود کنار گذاشت که اتفاق غیرمعمولی است.

پایان خبر فطر نیوز

قنادباشی: آمریکا از ترس گسترش مبارزات فلسطینی قطعنامه را وتو کرد

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "قنادباشی: آمریکا از ترس گسترش مبارزات فلسطینی قطعنامه را وتو کرد" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "قنادباشی: آمریکا از ترس گسترش مبارزات فلسطینی قطعنامه را وتو کرد"، کلیک کنید.