رئیس انجمن داروسازان ایران بر ضرورت بهروزرسانی قوانین حوزه دارو تاکید کرد.
به گزارش فطر نیوز، دکتر شهرام کلانتری در چهلوششمین همایش روز ملی داروسازی که صبح امروز در مرکز همایشهای رازی برگزار شد، اظهار کرد: عمر انجمن داروسازان ایران به بیش از ۸۰ سال میرسد و بیش از ۴۶ شعبه در سراسر کشور دارد. عمر انجمن داروسازان ایران از سازمان نظامپزشکی کشور بیشتر است؛ به نحوی که انجمن علمی داروسازان ایران حدود ۱۰ سال زودتر از سازمان نظام پزشکی ایجاد شد.
رئیس انجمن داروسازان ایران با اشاره وضعیت رشته داروسازی در کشور گفت: رشته داروسازی در میان رشتههای علومپزشکی که ماهیت تولیدکنندگی دارند، پرافتخارترین رشته به حساب میآید. بررسیها بیانگر این است که داروسازان توانستهاند بیشترین میزان تولیدات و بومیسازی کردن را از آن خود کنند. همچنین تعدادی از داروسازان کشور در میان دانشمندان یکدرصد برتر حضور دارند.
وی با اشاره به خدمات ارزنده داروسازان و صنعت داروسازی برای کشور، افزود: داروسازان از گروههای پزشکی هستند که در مواجهه مستقیم با مردم قرار دارند و با کمترین هزینه به مردم خدمترسانی میکنند.
کلانتری با بیان اینکه روزآمد شدن قوانین حوزه دارو یک امر ضروری است، بیان کرد: بررسیها بیانگر این است که قوانین و مقررات حوزه اجرایی دارو همچنان مربوط به سال ۱۳۳۴ است.
رئیس انجمن داروسازان ایران با اشاره به تدریس رشته داروسازی در دانشگاههای علومپزشکی کشور گفت: ۳۲هزار داروساز در کشور فعالیت میکنند که از این تعداد ۲۶هزار نفر عضو انجمن داروسازان ایران هستند. داروسازان، یکی از بزرگترین جامعههای خدماتی کشور را یجاد کردند و یکی از خواستههای آنها تغییر قوانین حوزه اجرایی دارو است.
وی با انتقاد از صدور مجوز تاسیس داروخانه به افراد غیر از داروساز و با بیان اینکه بر مبنای رای دیوان عدالت عالی افراد در هر سطح و هر مدرک تحصیلی میتوانند نسبت به گرفتن مجوز داروخانه اقدام کنند، گفت: ارائه مجوز داروخانه به تمام افراد به عنوان بزرگترین گلایه جامعه داروسازی کشور به حساب میآید.
کلانتری همچنین در بخش دیگری از صحبتهایش درباره فروش آنلاین دارو با بیان اینکه مخالف فروش دارو بر بستر دیجیتال هستیم، افزود: انجمن داروسازی ایران با توسعه فناوری و توسعه دیجیتال مخالف نیست اما با فروش دارو بر بستر دیجیتال مخالف است. انجمن داروسازان ایران نمیخواهد که پرونده بیماران به واسطه سهلانگاری در دست عدهای قرار گیرد. ما در برابر فروش داروی بر بستر دیجیتال در دولت قبل ایستادگی کردیم.
وی با بیان اینکه وضعیت دارویی باید به نحوی باشد که مردم از منافع آن برخوردار شوند، افزود: برخی تصمیمات در کمیسیونها و وزارتخانههای غیرمرتبط با حوزه سلامت سبب بروز مشکلات در عرصه داروی کشور شده است. به طور مثال شورای رقابت و هیئت مقررات زدایی سبب تضعیف نقش وزارت بهداشت به عنوان متولی و سیاستگذار حوزه سلامت کشور شدهاند.
وی با اشاره به کاهش ذخایر دارویی و برخی کمبودهای دارویی و با بیان اینکه صنعت دارویی کشور با مشکلات اقتصادی مواجه است، افزود: سازمان هدفمندی یارانهها و بیمهها سبب بروز مشکلات اقتصادی برای نظام دارویی کشور هستند. صنعت دارویی کشور در منطقه غرب آسیا پیشتاز است و اگر مشکلات کنونی ادامه داشته باشد جایگاه خود را از دست میدهیم.
کلانتری با بیان اینکه شورای عالی سیاست گذاری انجمن داروسازان ایران که متشکل از رئیس نظام پزشکی، رئیس شورای عالی سازمان نظام پزشکی و افراد دیگر است، نامهای خطاب به رئیس جمهور نوشته است، افزود: حدود ۱۵ روز گذشته نامهای خطاب به رئیسجمهور نوشتیم و در این نامه ۶ چالش و ۶ راهکار اساسی در حوزه دارویی را مطرح کردیم. امیدواریم که با راهکارهای پیشنهادی بتوانیم نقدینگی را به صنعت دارویی کشور بازگردانیم.
پایان خبر فطر نیوز
ضرورت بروزرسانی قوانین حوزه دارو/مخالفت با فروش دارو بر بستر دیجیتال
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ضرورت بروزرسانی قوانین حوزه دارو/مخالفت با فروش دارو بر بستر دیجیتال" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ضرورت بروزرسانی قوانین حوزه دارو/مخالفت با فروش دارو بر بستر دیجیتال"، کلیک کنید.