دکتر منصوره تقاء متخصص مغز و اعصاب بیان کرد: کسانی که سردرد میگرنی دارند علل محرک متعددی برای شروع سردرد خود میشناسند که به کم خوابی یا پرخوابی، گرسنگی یا پرخوری، خستگی و یا نور شدید آفتاب میتوان اشاره کرد. در میان محرکها تماس صورت بخصوص پیشانی با سرما و یا تنفس در هوای سرد از موارد شایع است.
وی در ادامه افزود: افراد مبتلا به سینوزیت نیز در سرما تشدید سردرد پیدا میکنند. سینوزیت معمولا به صورت حاد و اغلب به دنبال سرماخوردگی ایجاد میشود و با درمان آنتی بیوتیکی مناسب و داروهای آنتی هیستامین بهبود مییابد.
به گفته این متخصص، یک نوع سردرد وجود دارد که به طور خاص و فقط با تماس با سرما بروز میکند. این نوع سردرد در افراد نوجوان شایعتر و در خانمها قدری شایعتر از اقایان است. در بسیاری از موارد این نوع سردرد زمینه ارثی هم دارد.
تقاء اظهار داشت: این سردرد در افراد دارای سردرد میگرن نسبت به افرادی که سابقه سردرد ندارند شایعتر است. این سردرد به دو نوع تقسیم میشود، نوع اول شامل سردردهایی هستند که به علت تماس خارجی با سرما ایجاد میشوند و نوع دوم سردردهایی که در اثر مصرف مواد غذایی سرد ایجاد میشوند
رئیس انجمن سردرد ایران ادامه داد: در دسته اول تماس با هوای سرد و یا شیرجه زدن در آب سرد مهمترین علت ایجاد کننده است. سردرد بلافاصله بعد از تماس ایجاد شده و حداکثر در عرض ۳۰ دقیقه بعد از قطع تماس برطرف میشود. این سردردها معمولا دو طرفه بوده، ولی ممکن است یک طرفه هم باشند و معمولا در نواحی پیشانی یا پشت چشم حس میشوند.
وی گفت: نوع دوم به سردرد بستنی معروف است. گهگاه برای این سردرد نام یخ زدگی سر را هم ذکر میکنند. این سردرد بلافاصله بعد از تماس قسمت خلفی حلق با مواد خوراکی سرد یا حتی گاز سرد ایجاد میشود و معمولا در عرض ۱۰ دقیقه از قطع مصرف رو به بهبودی میگذارد. این نوع سردرد در افراد میگرنی شایعتر است، در افراد میگرنی در سمتی از سر که به طور معمول بیشتر درد میگیرد بیشتر حس شود.
عضو هیئت مدیره انجمن مغز و اعصاب ایران بیان کرد: درمان دارویی خاصی برای این نوع سردرد وجود ندارد و درمان همان پیشگیری از تماس با سرما است و در صورت ایجاد این نوع سردرد، گرم کردن سر و گرم کردن هوای مورد تنفس باعث بهبودی میشود. توصیه میشود افراد مستعد به این نوع سردرد در هوای سرد از کلاه و هدبند استفاده نمایند و حتی الامکان در معرض باد قرار نگیرند.
تقاء خاطرنشان کرد: در دسته دوم نیز توصیه میشود که مواد غذایی سرد مصرف نشود و یا بسیار آهسته و با مقادیر کم مصرف کنند. یادآوری میکنم سردردهای میگرنی نیز در بعضی افراد مبتلا با سرما القا شده و همان توصیههای ذکر شده در این افراد نیز پیشنهاد میشود. در بسیاری از موارد افرادی که به علت سرما سردرد میگرنی میگیرند به اشتباه فکر میکنند سینوزیت دارند.
این متخصص مغز و اعصاب تایید کرد: یک روش آسان که خود فرد بتواند تشخیص دهد علت سردردش سینوزیت هست یا نه، این است که سردرد به علت سینوزیت بدون درمان در چندین روز پشت سرهم ادامه دارد و اگر کسی هر چند وقت یک بار و برای چند ساعت در تماس سرما سردرد میگیرد سردردش سینوزیت نیست و احتمالا میگرن است.
وی در پایان افزود: سردردهای میگرنی در بزرگسالان معمولا در یک طرف سر بیشتر احساس میشوند و ممکن است با حالت تهوع یا احساس ناراحتی در نور شدید و صدای بلند همراه باشند. در صورت وجود نکتهای مبنی بر وجود میگرن و نیاز به درمان در میگرن باید به درمان میگرن زمینهای هم توجه کرد.
چرا سرمان در سرما درد میگیرد؟
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "چرا سرمان در سرما درد میگیرد؟" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "چرا سرمان در سرما درد میگیرد؟"، کلیک کنید.