پیوند معتمدان دانشگاه با صنعت؛
یک واحد فناور توانسته است با راهاندازی آزمایشگاه معتمد غذا و دارو باعث کاهش دغدغه واحدهای تولیدی حوزه غذا و کشاورزی شود و به عنوان بازوی کمکی شبکه بهداشت با ارائه خدمات آزمایشگاهی به کاهش هزینهها کمک کند.
اعظم اعرابی مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا در گفتوگو با خبرنگار فطر نیوز درباره چرایی و چگونگی راهاندازی آزمایشگاه کنترل کیفی واحدهای صنفی و صنعتی حوزه غذا و کشاورزی در این دانشگاه (آزمایشگاه معتمد غذا و دارو) اظهار کرد: در جلسات کارآفرینی و تشکیل هستههای فناور، وجود خلأ آزمایشگاه کنترل کیفی معتبر در منطقه جنوب استان اصفهان برای کنترل و رصد محصولات غذایی و کشاورزی محسوس بود.
وی افزود: با کسب اطلاعاتی که از ارگانهای نظارتی مانند شبکه بهداشت منطقه، معاونت غذا و داروی استان و واحدهای تولیدی منطقه شهرستان دهاقان و شهرضا صورت گرفت نیاز به ایجاد آزمایشگاه در زمینه مواد غذایی دیده شد و جرقهای بود برای اینکه با همکاری دو نفر از اعضای هیئت علمی، کارشناس آزمایشگاه صنایع غذایی و دو نفر از دانشجویان گروه صنایع غذایی، راهاندازی این آزمایشگاه مطرح شود.
اعرابی توضیح داد: با طرح موضوع در جلسات هیئت رئیسه و جلسات شورای مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا، این موضوع بهعنوان یکی از مصوبات مهم مرکز مشخص و با برگزاری جلسات متعدد در شورای رشد دانشگاه، ارزیابیهای مختلف طرح ارائه شده بهعنوان هسته فناور در مرکز رشد مستقر و فضای آزمایشگاه میکروبی و شیمیایی طراحی و آماده بهرهبرداری شد.
مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا ادامه داد: در نهایت شرکت «آرکا تدبیر اسپادانا» بهمن ۱۳۹۹ ثبت و بهعنوان واحد فناور آغاز به فعالیت کرد. خرداد ۱۴۰۱ بهعنوان آزمایشگاه معتمد غذا و دارو موفق به اخذ پروانه فعالیت و بهرهبرداری از اداره کل آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا، دارو و تجهیزات پزشکی شدیم.
ارائه خدمات آزمایشگاهی کنترل کیفی مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی
اعرابی با بیان اهداف راهاندازی این شرکت عنوان کرد: مهمترین فعالیت این شرکت ارائه خدمات آزمایشگاهی کنترل کیفی مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی در استان اصفهان بهویژه واحدهای کارگاهی و صنفی صنعتی فعال در منطقه جنوب استان اصفهان و بخشی از شهرهای مجاور در استان فارس ازجمله اقلید و آباده بوده که انجام آزمونهای کنترل کیفی ازجمله آزمونهای شیمی و میکروبی محصولات غذایی مانند انواع محصولات لبنی، انواع آرد و فراوردههای غلات، شیرینی و محصولات قنادی، شربت و آبمیوهها و شیرهها، محصولات کنسروی و به عبارتی اغلب محصولات غذایی عرضه شده در بازار را بهعنوان دامنه کاری در اسکوپهای تأیید شده آزمایشگاههای مرجع در اولویت فعالیتهای کاری خود قرارداده است.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه قبل از راهاندازی این آزمایشگاه واحدهای صنفی و صنعتی برای انجام آزمونهای محصولات خود موظف به ارسال نمونه به آزمایشگاههای واقع در شهر اصفهان و با بعد مسافت بودند، راهاندازی واحد آزمایشگاهی معتمد غذا و دارو باعث کاهش دغدغههای واحدهای تولیدی در هزینههای ارسال نمونه و تغییر ماهیت نمونه به دلیل بعد مسافت شد.
مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا بیان کرد: برگزاری دورههای آموزشی مهارتی در راستای ارتقای سطح کیفیت و تعالی صنایع کشور از دیگر اهداف این شرکت و واحد فناور است که با برگزاری دورههای آموزشی مهارتی بهصورت عملی و تئوری به افراد شاغل در صنایع بهویژه افراد متقاضیان ورود به بازار کار و کسب مهارت انجام آزمونهای کنترل کیفی، سطح مهارت و اطلاعات را برای بازدهی و بهرهوری بهتر از امکانات فراهم میآورد.
اعرابی مطرح کرد: عارضهیابی صنایع و واحدهای غذایی و ارائه راهکار از دیگر رسالتهای این واحد فناور بوده که با ارتباط با صنایع مختلف و واحدهای تولیدی محصولات کشاورزی و غذایی و ارجاع مشکلات خط تولید و یا فرمولاسیون آنها، ارائه خدمات مشاورهای به این واحدها، بهبود فرایندها و تولید محصول باکیفیت در سطح بهتری از بهداشت انجام خواهد شد.
تعامل مثبت استاد و دانشجو
وی عنوان کرد: یکی از اتفاقات خوبی که تشکیل این شرکت و آزمایشگاه به دنبال داشته مشارکت خوب و تعامل مثبت استاد و دانشجو در هیئت مؤسس شرکت بوده که علاوه بر سهامداری، اشتغال دیگر فارغالتحصیلان صنایع غذایی این واحد دانشگاهی را نیز فراهم کرده و با جذب و حضور نیروی جوان و کارآمد، روحیه کارآفرینی و انگیزه در دانشجویان دیگر نیز ایجاد شده که خود مشوقی بر تشکیل چنین شرکتهای فناور با مشارکت اعضای هیئت علمی و دانشگاه است.
مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا با بیان دستاوردهای این شرکت توضیح داد: این شرکت بهعنوان آزمایشگاه معتمد و همکار غذا و دارو از زمان اخذ مجوز و تأییدیه فعالیت توانسته بین واحدهای صنفی و صنعتی جنوب استان اصفهان(شهرستانهای شهرضا، سمیرم دهاقان) و بخشی از واحدهای تولیدی مواد غذایی و کشاورزی در استان فارس (اقلید، یزد خواست، آباده) رضایت مخاطبان را به خوبی فراهم آورد و بهعنوان بازوی کمکی همراه با شبکه بهداشت شهرستان شهرضا در کنترل کیفی و ارائه خدمات آزمایشگاهی در راستای ارتقای سلامت غذای مردم همراه شود.
اعرابی ادامه داد: این شرکت سال ۱۴۰۱ موفق به کسب رتبه برتر و آزمایشگاه موفق در دانشگاههای آزاد استان اصفهان شد. برای افزایش ارتباط بیشتر با دانشجویان و افزایش اشتغال فارغالتحصیلان هم با حضور در نمایشگاهها و رویدادهای متعددی مانند رویداد صدرا که مسیری برای صنعت، دانشگاه و راه اشتغال بوده؛ توانست بهعنوان شرکت پویا حضور فعال و موفقی داشته باشد. اکنون نیز با ارسال مستندات مربوطه در نوبت ارزیابی شبکه آزمایشگاهی و راهبردی(لبز نت) است تا با حضور در این شبکه سراسری و جامع آزمایشگاهی در ارائه خدمات به مراکز تحقیقاتی و پژوهشی و دانشجویان همکاری فعال داشته باشد.
مراکز رشد نقطه آغاز برای تشکیل هستههای کاری پژوهشی
دکتری تخصصی علوم و صنایع غذایی تبیین کرد: نکته مهم و قابل توجهی که میتوان در شکلگیری این شرکت و آزمایشگاه اشاره کرد، نخست وجود تیم خوب، همفکر و بهکارگیری از نیروی جوان و دانشجو در بدنه شرکت بوده و دوم تعامل خوب، مؤثر استاد، دانشجو و انتقال تجربه علمی از استاد به دانشجو و جانشین پروری و تربیت نیروی متخصص در حین کار است. حمایتهای اولیه مسئولان دانشگاه بهویژه رئیس دانشگاه و داشتن باور به ایجاد کارآفرینی و اشتغال دانشگاه در مراحل اولیه طرح و اجرای آنچه بهصورت معنوی و چه بهصورت در اختیار گذاشتن بخشی از فضاهای موجود و بخشی از امکانات دستگاهی در قبال سهامداری دانشگاه هم خود سبب تسریع در شکلگیری مجموعه و رسیدن به اهداف شد.
وی اضافه کرد: به عبارتی مراکز رشد نقطه آغاز برای تشکیل هستههای کاری پژوهشی بوده که در صورت حمایت مداوم از سوی دانشگاه میتوانند به فناور شدنان مجموعه منجر شوند. اکنون در دو سال فعالیت شرکت موفقیت خوبی در برند سازی و ایجاد اعتبار بین آزمایشگاههای موجود در استان اصفهان را داشته است.
اعظم اعرابی دکتری تخصصی علوم و صنایع غذایی از سال ۸۲ بهعنوان مسئول فنی و کنترل کیفی مواد غذایی در صنعت وارد فعالیت شده و همزمان با اشتغال در صنعت، مقطع کارشناسی ارشد خود را در دانشگاه تربیت مدرس تهران و سپس مدرک دکتری خود را از واحد علوم تحقیقات تهران اخذ کرده است. او از سال ۹۰ بهعنوان عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد واحد شهرضا فعالیت کرده و اکنون نیز بهعنوان هیئت علمی در گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد نجفآباد مشغول فعالیت است.
فناورانی که بازوی کمکی شبکه بهداشت شدند/ از کنترل کیفی محصول تا خدمات آزمایشگاهی + فیلم
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "فناورانی که بازوی کمکی شبکه بهداشت شدند/ از کنترل کیفی محصول تا خدمات آزمایشگاهی + فیلم" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "فناورانی که بازوی کمکی شبکه بهداشت شدند/ از کنترل کیفی محصول تا خدمات آزمایشگاهی + فیلم"، کلیک کنید.